Първоначално публикувано от endeavour
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ромолене от скоростната кутия
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениебе я пробвай с масло като за твоите скорости първо. задна е нормално да хърка от време на време, все пак тя няма синхронизатор.
TRANSMISSION3.2 V6 24V & 2.4 JTD 20V MultijetGearbox: Six forward gears plus reverse all synchronised
Clutch: Dry single disk with hydraulic operation
Drive: FrontAlfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!
Comment
-
ми до колкото знам няма задна със синхронизатор.
задна скорост не е постоянно зацепена. между двете зъбни колела има място където влиза 3-то което служи за обръщане на движението, тези зъбни колелета за разлика от другите са с прави зъби. затова като се кара назад, скоростите вият.
за да не хърка при превключване на задна, двата вала в скоростите трябва да са в покой. има там разни системи при някои коли за блокиране на единия вал при превключване на задна.
обикновено задна влиза по-добре ако не е натисната спирачката.
нека някой който разбира повече, да каже.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЗа да не ви хърка задната, първо на 1-ва и лекичко напред колкото да мръдне колата и след това задната влиза все едно има 10 синхронизатораточка
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЗа да не ви хърка задната, първо на 1-ва и лекичко напред колкото да мръдне колата и след това задната влиза все едно има 10 синхронизатораSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщениеИ с 4-та става ,както обясних по-нагоре. Безотказно етрябва да мръднеш нежно, не знам то може и на 4 - та да мърдаш?
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеДа ама нетрябва да мръднеш нежно, не знам то може и на 4 - та да мърдаш?
Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеДа ама нетрябва да мръднеш нежно, не знам то може и на 4 - та да мърдаш?
Аз да се похваля - след целия ремонт със смяната на кутията, съединителя и замяна на дифа с Q2, ми остана единствено някакво тампонче на помпата на съединителя да бъде сменено с полиуретаново, че е омекнало (така и не разбрах точно къде е и какво е, ама щом казва майстора - вярвам му). Колата върви чудесно сега. Старата кутия пък ще я оправяме извън колата - да има.Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри
Comment
-
Я кажете проблемите с включването имаше ли ги преди да ви се скапят старите съединители, щото моя си е почти мъртвец (педала е камък, от време на време пребоксува на 5-та) но нямам никакви проблеми с включване на скоростите.Last edited by kiko73; d.m.y г., 09:37.AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАко няма синхронизатор на задна би трябвало да няма и на първа.Шеста скорост влиза по- лесно от четвърта.
проблемите при задна са 2
1- скоростта изобщо не влиза. това се получава защото зъбите на задна са прави и се случва понякога да се срещнат. включване на друга скорост и връщане на задна пак решава проблема.
2- задна хърка. при движение напред и отцепване на съединителя, валовете имат инерция и всъщност продължават да се въртят, а ние в същия момент искаме да включим от 1-ва на задна бързо. затова изхъркват. за включване на задна валовете трябва да са в покой. някои скоростни кутии имат блокиращи механизми на валовете които се задействат при избиране на селектора за задна за момент. така задна влиза без хъркане.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщениеЯ кажете проблемите с включването имаше ли ги преди да ви се скапят старите съединители, щото моя си е почти мъртвец (педала е камък, от време на време пребоксува на 5-та) но нямам никакви проблеми с включване на скоростите.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment